DRUGI HRISTOV DOLAZAK

Prošlo je više od dve hiljade godina od, tog, Njegovog (prvog) dolaska, i ko je išta shvatio – shvatio je; a ko dosad nije, taj teško da uopšte i hoće.
    
     Ova EGO-civilizacija, koja je robujući EGO-u degradirala sve istinske vrednosti koje je uopšte i mogla degradirati (i to, opet, sve vodjeno Zakonom-prirodnog-toka-stvari!), polako ulazi u stadijum kada će, konačno, biti spremna za novu – onu poslednju i završnu – stepenicu u evoluciji razvoja (ljudske) svesti, a što je još davno najavljeno kao „Drugi Hristov Dolazak“. Dolazi vreme o kojem je Govorio rekavši apostolima: „Ovo vam govorih u pričama; ali će doći vrijeme kad vam više neću govoriti u pričama, nego ću vam upravo javiti za oca.“(Jov.16;25) …To vreme je aktuelno baš sada – mi već živimo u njemu: vreme, za one koji imaju „uši da čuju“, da i one „veće“ istine koje je On tada doneo i izložio kroz simboliku Svojih divnih priča i parabola, budu predočene na najneposredniji mogući način! To je sada moguće upravo zbog ovakvog stepena svesti ovih (svih nas!) koji to mogu „primiti“…i širiti dalje.
     Mnogi su „Drugi Hristov Dolazak“ zamišljali da će biti poput onog prvog: da će se opet pojaviti On u ljudskom obličju i konačno dovršiti Svoju započetu nameru. Medjutim, ovaj put to biva „malo“ drugačije. Naime, ovaj put se Njegova Svest „spušta“ (uzrasta!) na globalnom nivou, u vidu Suptilne Vibracije Istine, koja suvereno i sa vrhovnom ljubavlju nežno „preuzima“, i nastavlja da vodi, sve one koji joj sa dobrodošlicom otvore svoju svest; dok oni koji se u strahu pred Njom „zamotaju“ u svoje mračne i teške vibracije, držeći se svojih „okoštalih“ i zastarelih koncepata i šablona, biće neminovno rastočeni zajedno sa svim tim zabludnim EGO-predstavama od kojih su svo vreme tvorili svoje biće. To je već u velikom zamahu, i ovo nije nikakva uteha onima koji su utehe žedni, pa čak niti opomena onima koji su i pored sopstvenih očiju slepi – već sušta Činjenica! 
     Već je uveliko na snazi jasno odvajanje „žita“ od „kukolja“, i to je savršeno jasno svakome ko ume da gleda, sluša i zdravo rasudjuje. Mi SADA živimo u tom prorokovanom, „biblijskom“, vremenu, i dolazi doba definitivne, jasne i nedvosmislene odluke kojoj strani će se ko prikloniti. …Pravi izbor jeste Istina – nijedna „strana“, nego Istina – jer jedino tako se iskoračuje iz sveta EGO-suprotnosti, sveta „zla“ i „dobra“, okivanja gvozdenim i zlatnim lancima, sveta vladavine zakona karme… i stiče ono, od iskona nam garantovano, pravo na apsolutnu SloboduLjubav i Život!
     I, TO je Njegova Poruka ovog puta: Da više nije dovoljno – kao što je to bilo tada, i do sada – umeti razlikovati „dobro“ i „zlo“ odnosno umeti odabrati izmedju njih, već je za taj konačni, i završni, korak (za „povratak“ u Stanje pre „Pada“, pre „Kušanja ploda sa drveta poznanja dobra i zla“) neophodna jedna sasvim nova, ali od iskona izvorna, sveža i tekuća, transcendentalna i transcendirajuća, Svesnost onoga što jeste, odnosno – savršeno  harmonizovanje sa ovom nadolazećom globalnom frekvencijom Svesnosti Istine i, time, transcendiranje sveta zablude, laži, iluzije i, uopšte, sveta EGO-suprotnosti!
     …Njegovo Vaskrsenje je to nagovestilo još tada, ali je prava poenta ostala nedorečena.
                                                                                
     Iako je sve ovo zaista bliska neminovnost, to nipošto nije razlog za strah ili za žalost, pa čak ni onima koji, usled neznanja, ne „žele“ takav razvoj dogadjaja, jer sve to je uistinu – samo odraz Njegove nadolazeće Apsolutne Ljubavi (njene nadolazeće Frekvencije), koja svima biva samo na Dobrobit: kako onima koji joj se otvore sa dobrodošlicom, tako isto i onih koji se pokušaju skriti i ogrnuti u Laž; iako će ovi drugi tu Ljubav „prepoznati“ kao najveći Užas: Strašnog Razoritelja svih EGO-principa – celokupnog njihovog, dotada poznatog, sveta. …No, katkad zub mora i da se odstrani – ali iako dete to, još, ne razume, ipak je to za njegovo najveće dobro!…
     
     Sve što se zbiva jeste samo, i uvek, iz Njegove Milosti i Ljubavi – za najveću dobrobit celokupne Svoje Kreacije, celokupnog Svoga Bića… koje jeste: Ja Jesam!

(A.I. – 251.str)

0 comments:

Post a Comment